100 днів війни: російські війська не змогли досягти своїх початкових цілей

Щоб досягти хоча б якогось успіху рф потрібні величезні людські і технічні ресурси

Сьогодні — 100 днів з моменту вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє Британська розвідка.

Російські війська не змогли досягти своїх початкових цілей — захопити Київ та українські центри влади. Постійний опір українців і неспроможність убезпечити аеродром Гостомель впродовж перших 24 годин призвели до відбиття російських наступальних операцій.

Після провалу початкового плану через хибні припущення щодо планування та погане тактичне виконання Росія адаптувала свій оперативний план, щоб зосередитися на Донбасі.

Зараз Росія досягає тактичного успіху на Донбасі. Російські збройні сили створили та зберегли динаміку і наразі, схоже, утримують ініціативу над українською опозицією.

Росія контролює понад 90 % Луганської області і, швидше за все, завершить контроль протягом наступних двох тижнів. Росія досягла цих останніх тактичних успіхів за значних витрат ресурсів, а також за рахунок зосередження сили та вогню на одній частині загальної кампанії.

Росія не змогла зробити маневр чи рух на інших фронтах чи напрямках, усі з яких перейшли до оборони.

У порівнянні з початковим планом Росії, жодна із стратегічних цілей не була досягнута. Для того, щоб Росія досягла будь-якої форми успіху, будуть потрібні постійні величезні інвестиції людської сили та обладнання, і, ймовірно, знадобиться ще значний час.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також