«1000 автомобілів свободи»: німецькі благодійники передали Львівщині автомобіль швидкої та кросовер (фото)

Автомобілі передадуть на передову — нашим захисникам

Фото:Львівської ОВА

Сьогодні, 30 червня, Львівська обласна військова адміністрація отримала в розпорядження автомобіль швидкої медичної допомоги та ще один кросовер «Nissan» від німецького благодійного фонду «Haus der Hoffnung» (Дім Надії).

Передача відбулась у межах ініціативи «1000 автомобілів свободи».

Про це йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Ці автомобілі фонд скерував відповідно до запиту Львівської ОВА. Надалі їх передадуть на передову — нашим захисникам.

«На початку війни ми зосередились більше на гуманітарній допомозі Україні у вигляді продуктових та медичних наборів, і, звісно, передачі автомобілів — як «швидких», так і броньованих. Окрім сьогоднішньої поставки для Львівської ОВА, два додаткові автомобілі швидкої отримало Перше ТМО Львова. У співпраці з іншими фондами ми зрозуміли, наскільки важлива налагоджена комунікація між собою та з місцевою владою, адже ми прагнемо одного — перемоги українців», — розповів керівник фонду «Haus der Hoffnung» Мартін Дікман.

Фонд активно займається евакуацією людей з тимчасово окупованих територій.

Станом на зараз, вдалось евакуювати понад 20 тисяч українців.

Загалом, упродовж останніх місяців волонтери «Дому Надії» доставили в Україну 3 тисячі тонн їжі, ще близько 100 тонн ліків передають по областях щотижня.

««Haus der Hoffnung» прийшов нам на допомогу в перші дні повномасштабної війни. На початку березня ми зустрілись тут, у Львові, аби обговорити напрями нашої співпраці. Відтоді фонд відгукується на наші звернення, допомагає також іншим областям України. Зокрема, за його підтримки наша 125-та бригада ТрО отримала два буси для евакуації цивільних з прифронтових регіонів», — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також