1000-ий дрон від «Пташок Перемоги»

Вчора, 21 серпня, у сквері парку поряд із пам’ятником Вячеславу Чорноволу команда благодійного проєкту «Пташки Перемоги» організувала передачу 272 безпілотників для ЗСУ. Серед яких - історичний тисячний дрон. Його запустили в небо, як символ досягнення поставленої мети проєкту.

Ініціатива «Пташки Перемоги» стартувала 31 березня. За неповних п’ять місяців організаторам та партнерам проєкту вдалося зібрати навіть більше квадрокоптерів, ніж планували спочатку. На сьогодні це вже 1154 залізні пташки.

«Не віриться, що нам вдалось за такий короткий термін зібрати цілий рій коптерів. Втім, нічого дивного немає, адже над проєктом весь цей час натхненно працювала неймовірна команда. Дякую за спільні зусилля усім учасникам, благодійникам, волонтерам, партнерам та жертводавцям. Завдяки вашій ініціативі, небайдужості та енергійності наша маленька мрія стала реальністю. Прагнемо, щоб і велика мрія про перемогу якнайшвидше збулася», - зазначив Олександр Тіщенко, організатор проєкту.

Зграю крилатих бойових т а розвідувальних пташок підсилили: 240 fpv-дронів, 31 мавік, один Matrice 30 та антидронова рушниця. Все це відправлять для воїнів 103-ої та 125 – ої окремих бригад територіальної оборони ЗСУ, 24-ої ОМБр імені короля Данила, 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, 77-ої окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ , 7 ОШБ, а також прикордонникам і розвідникам.

«Ми стараємося розподіляти дрони таким чином, щоб вони були там, де найбільше потрібні. Військові надсилають нам офіційні запити і відповідно до них ми розподіляємо коптери. Загалом бюджет проєкту орієнтовно – 80 млн грн. Українці сильні у своєму єднанні. Сьогодні, щоб ці дрони зібрати, обʼєдналися влада, військові, бізнес, журналісти, державні і громадські організації. За це я кажу велике спасибі кожному партнеру!», – наголосив організатор проєкту, керівник ГО “Добро. Дій” Ігор Дулин.

Від початку заснування підтримує проєкт голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Очільник області подякував кожному, хто допомагає українським захисникам в боротьбі з російськими окупантами.

«Ініціатива не зупиняється, ми робимо все від нас належне, чим більше пташок, тим більше вони бережуть життя наших захисників і вбивають ворогів. Це допомога Армії від людей, яким не байдужа ця Держава. Дякую кожному, хто доклався і дав хоч один дрон, дав пожертву на половину чи навіть на четвертину для закупівлі безпілотника, значення немає. В єдності – сила і перемога буде за нами», - зазначив Максим Козицький.

Подія зібрала партнерів проєкту, серед яких: компанія «Львівобленерго», АТ «Львівгаз», Український фонд розвитку / Ukrainian fund of development, Адвокатське об’єднання «Марусяк і партнери», БФ «Support Ukraine», «Berta Group», мережа «Близенько», компанії-розробники програмного забезпечення Sombra, devspiration; SanPid, медичний центр Medialt, БФ Support Ukraine, Благодійний фонд «БО «Добро для України», Компанії HomeGroup, «Спокій», Благодійний фонд сім’ї Доскіч, «Галицька свіжина», Валько, Профіценнтр «Квітка», Primo Emporio, Svarga, міжнародна спільнота підприємців Board, волонтерів та жертводавців: Ольга Тесляк, Юрій Котик, Григорій Козловський, Станіслав Веприк, Олександр Шевченко, Богдан Дідик, Юрій Чабан, Андрій Побурко, Ігор Зінкевич, Олег радик, Марія Зайльо та багато інших.

На запитання журналістів, які в організаторів плани на майбутнє щодо проєкту Ігор Дулин впевнено резюмував: «Наш проєкт зупинить тільки перемога»!

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт