147 одиниць зброї мешканці Львівщини здали правоохоронцям у квітні

3
3

Місяць добровільної здачі зброї на Львівщині проводився у квітня. За цей період мешканці здали правоохоронцям 147 одиниць зброї та спецзасобів, що зберігались без відповідних дозвільних документів. У 143 випадках вирішується питання про офіційну реєстрацію добровільно зданої зброї та спецзасобів для особистого користування. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.



У якій кількості та яку саме зброю, боєприпаси та спеціальні засоби здано:


Здано зброї:

- нарізної армійських взірців – 1 од.,

- мисливської нарізної – 19 од.,

- мисливської гладкоствольної – 124 од.,

- холодної – 1 од.


Здано боєприпасів – 68шт., з них:

- до зброї армійських взірців – 47,

- до мисливської нарізної зброї – 21.


Здано спеціальних засобів – 67 од.:

- газових пістолетів, револьверів – 52,

- пристроїв травматичної дії – 15.


Здано боєприпасів до спеціальних засобів – 140 шт.


Громадяни, які добровільно здали зброю правоохоронцям, не будуть притягненні до відповідальності за її незаконне зберігання та зможуть офіційно зареєструвати цю зброю для особистого користування.


«Наразі вирішується питання про реєстрацію 143 одиниць зданої зброї, яку громадяни зберігали без відповідних документів. Відповідно до положення про місячник добровільної здачі зброї, громадяни, котрі добровільно здали правоохоронцям зброю, звільняються від відповідальності за її незаконне зберігання та можуть зареєструвати цю зброю в особисте користування», - розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.


varta1.com.ua: Новини