15-річний Юра, побитий у Франції отямився і сказав перше слово "мама"

Screenshot_1
Screenshot_1

Хлопець із важкими травмами потрапив до реанімації, однак нещодавно почав приходити до тями й тепер уже може ворушити руками й ногами, днями він вимовив перше після нападу слово — «мама». Про це пише «OBOZREVATEL».

Мама розповіла, що в Юрія переламані руки, ноги, ребра, плечі, зламаний ніс та у кількох місцях переламаний череп, є гематома й контузія головного мозку.

Хлопець переніс 6-годинну операцію на голові, і весь тиждень лікарі тримали його в медичній комі.

Тітка хлопця, Ірен повідомила: «У суботу Юрій отямився, але в неділю йому стало погано. Він був дуже збуджений, у нього підвищився внутрішньочерепний тиск, він був нервовий. Але в понеділок рано вранці сестра повідомила, що йому стало краще, він заспокоївся. Лікарі поки не можуть пояснити, чому так сталося».

«Ще занадто рано щось говорити. Але сестра розповідала, що він ворушить руками й ногами, навіть після операції вони були теплими. Це дає надію, що він ходитиме. Дуже переживали за те, чи буде він пам’ятати сім’ю. Коли Юра прийшов до тями, його мама запитала, чи впізнає він її. І він хоч і заледве, проте вимовив »Маман«. Це по-французьки. Він упізнав і свого вітчима — його теж пускають у реанімацію. Тут, на Закарпатті, живе його рідний батько, так склалося, що вони розлучені з сестрою. Він теж дуже переживає за сина», — розповіла Ірен.

Сім’я досі не може зрозуміти, чому натовп підлітків із передмістя Парижа з залізними прутами і кийками напав на Юру і його друзів. Вони якраз поверталися з коледжу і, коли проходили через парковку біля великого торгового центру в Парижі, на них напала банда.

Зараз хлопчик навчається в коледжі.

«У нього дуже хороші оцінки. Він дуже відповідальний хлопець. Юра давно займається футболом, тренувався в Парижі в команді ПСЖ. А перед карантином він якраз пройшов відбір у якийсь футбольний клуб. Юра тоді казав, що зможе стати відомим футболістом і заробляти хороші гроші. Щоправда, він також додавав, що спорт — це не назавжди, треба мати професію на все життя, він хотів би стати медиком або юристом», — розповіла тітка.

Тренер Юрія з футболу, у якого він займався до 13 років, розповів, що хлопець добре вихований, дуже захоплюється спортом, спокійний і дуже розумний. Він упевнений, що українець не міг бути замішаний у якихось розбірках, а просто опинився не в той час і не в тому місці.

«Юрій не з тих, хто з залізним прутом піде на когось. У нього немає часу на це, у нього гарна освіта, за ним дуже стежать», — вважає чоловік.

Зараз сім’я хвилюється, чи зможе Юра взагалі займатися футболом після таких важких травм. На нього очікує ще одна операція на голові й на очах, а також на руках: переламані пальці та кістки на плечі й руці.

varta1.com.ua: Новини