2 липня пішли купатися і потонули 22 людини (ФОТО)

З початку року на водних об’єктах України загинуло 58 дітей

22 людини загинуло на воді протягом минулої доби, з них – 2 дітей, повідомили 3 липня у ДСНС України.

Трагічні випадки сталися у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Київській та м. Києві.

Одну особу врятовано у Сумській області.

Найбільше людей постраждало на Київщині – потонуло 5 осіб.

Цьогорічна статистика просто вражає – з початку року на водних об’єктах України загинуло 517 громадян, з них – 58 дітей.

Зокрема, 2 липня о 15:52 від мешканців села Волошки Волинської області надійшло повідомлення з проханням про допомогу — на місцевій водоймі чоловік під час відпочинку в стані алкогольного сп'яніння пішов купатися і не повернувся. За викликом до місця події прибули рятувальники. Одягнувши спеціальні гідрокостюми, співробітники обстежили водойму та виявили тіло загиблого чоловіка. Ним виявився мешканець міста Ковеля, 1977 р.н.

фото: ДСНС Волинської області

Ще одна трагедія сталась у с. Ракове Миколаївської області. Чоловік, 1982 р. н., пішов купатись та зник. 2 липня о 15 години його тіло виявили водолази ДСНС в акваторії річки Південний Буг близько 20 м від берега на глибині 2,5 м.

2 липня під час купання у кар’єрі біля села Мала Смілянка Черкаської області втонув місцевий житель, 1997 року народження.  Водолазами тіло чоловіка виявлено та піднято на поверхню.

У Дарницькому районі Києва на озері Вирилиця потонула людина. 2 липня о 16:56 надійшло повідомлення про те, що в озері на вулиці Ревуцького, зникла людина. Водолазним відділенням обстежено 950 кв. м дна озера та виявлено тіло чоловічої статі на відстані 60 метрів від берега. За допомогою рятувального спорядження потопельника було доставлено до берега та передано слідчо-оперативній групі. Обставини трагічного випадку встановлюватимуть правоохоронці.

Читайте також: на Львівщині втопився чоловік.

Учора пообіді до Служби порятунку повідомили про ймовірне утоплення людини на штучній водоймі, що в с. Чумальово Закарпатської області. На місці події працювали водолази-рятувальники. На відстані близько 70 метрів від берега, вони виявили та вилучили тіло з води, яке передали правоохоронним органам для з'ясування причин та обставин трагедії. Загиблим виявився місцевий 21-річний мешканець.

2 липня до Служби порятунку надійшла інформація про те, що під час купання в річці Казений Торець у селищі Черкаське Донецької області  зникли чоловік та дитина. Водолази відділення підводного розмінування, які прибули на місце події, вилучили з водойми тіла обох потопельників - дівчинки 2012 р.н. та чоловіка 1974 р.н.

Того ж дня водолази відділення підводного розмінування у ставку в с. Степанівка Краматорського району на відстані 50 м від берега вилучили тіло загиблого чоловіка 1988 р.н., який потонув під час купання.

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також