25 відсотків переселенців планують залишитися проживати на Львівщині

В області проживають близько 240 тисяч ВПО (це лише зареєстровані)

Фото: Еспресо.Захід

Близько чверті ВПО хотіли б залишитись на Львівщині і отримати постійну зайнятість. З іншого боку — 40 % місцевого населення поставились б до цього позитивно. 18 % переселенців планують повернутись у свої домівки у найближчий час (в основному це мешканці центральної України).

Про це повідомив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає «Еспресо.Захід».

52 % мешканців Львова та області вважають, що між місцевими і біженцями існує напруга. А більше 27 % місцевих особисто стикались із фактами порушення соціальних норм серед переселенців.

Один із ключових аспектів де «господарі» та «гості» не знаходять точок дотику у вартості оренди житла на Львівщині. Більше половини внутрішньо переміщених осіб нарікають на надто високі ціни.

Понад 80 % мешканців Львівщини позитивно ставляться до переселенців. Водночас, у 14 % — нейтральне ставлення до ВПО і лише 1–2 % — незадоволені перебуванням на Львівщині внутрішньо переміщених осіб

Соціологи опитали 1200 мешканців Львівщини, а також 800 переселенців, аби з’ясувати, як на взаємовідносини «господарів» і «гостей» вплинули перші майже 100 днів війни.

На сьогодні на Львівщині проживають близько 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб (це лише зареєстровані). Левова частка — 63 % — особи, які перемістились на Захід зі східних територій України. Кожна п’ята ВПО уже працює, а майже 40 % хотіли б працевлаштуватись у регіоні (мова насамперед про чоловіків).

Як повідомлялося, у Трускавці страйкують переселенці, яких виселяють з готелю.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий