28 квітня в Україну приїде генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

Володимир Зеленський очікує, що генеральний секретар ООН зміцниться у позиції підтримки України у протистоянні російській агресії

Фото : інформативне

У четвер, 28 квітня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш приїде в Україну і має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським

Про це у «Twitter» повідомив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Повідомляється, що Антоніу Гутерреш зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Крім цього, зі співробітниками установ ООН в Україні Гутерреш поспілкується про розширення гуманітарної допомоги для народу України.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський очікує, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час свого візиту до Києва зміцниться у позиції підтримки України у протистоянні російській агресії.

«Ми зустрічатимемо генерального секретаря, який приїде до нас, спілкуватимемося з ним. Мені здається, що ми зробили багато кроків, щоб і його позиція змінилася, і його позиція зміцнилася щодо підтримки України. У мене було кілька особистих зустрічей із ним, і я досить твердо казав йому, що неможливо мати баланс у відносинах між Україною та Росією. Ми чекаємо на 100 % підтримку від генсека ООН. 100 %, тому що 100 % правда на нашому боці, і війна у нас», — повідомив очільник держави, сьогодні 23 квітня на пресконференції.

Раніше стало відомо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш 26 квітня зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також