7 корисних порад як заощадити електроенергію й зберегти гроші

Зверніть увагу, чи правильно ви користуєтеся побутовими приладами

Фото: ілюстративне

Період сильних холодів в Україні ще не наступив, однак українці вже почали запасатися обігрівачами на випадок відсутності централізованого теплопостачання та інших непередбачуваних обставин.

При цьому багато кого непокоїть питання — чи не “їстиме” обігрівач багато електроенергії, адже це може позначитися на рахунках за комунальні послуги.

Крім того, що треба дослідити скільки електрики споживають різні види обігрівачів, не зайвими стануть й 7 способів економного використання електроенергії, які дали у “Київтеплоенерго”.

Як економити електроенергію

  • Поставте холодильник подалі від плити та батарей, щоб знизити навантаження на компресор. Таким чином холодильник не буде перегріватися, а тому знизиться кількість спожитої ним електроенергії.
  • Пральну машинку завантажуйте відповідно інструкції — на дозволений максимум. Якщо завантажувати її лише частково, то прилад все одно споживає електрики, як при повному завантаженні. Також зверніть увагу на температуру прання, адже 90 % енергії йде саме на нагрівання води.
  • Якщо використовуєте електрочайник, то кип’ятіть у ньому лише ту кількість води, яка необхідна, а не повний чайник. Крім того, слідкуйте за чистотою приладу й регулярно очищуйте його від накипу, адже це також впливає на споживання електроенергії.
  • При використанні праски починайте з тих речей, які потребують нижчої температури, а далі додавайте температуру та прасуйте більш цупкі речі.
  • Якщо у помешканні є бойлер, то налаштуйте його не на максимум, а на оптимальну температуру. Це знизить навантаження на прилад. Не зайвим буде вимикати нагрітий бойлер з мережі, щоб він споживав менше енергії.
  • Якщо використовуєте електроплиту, то готуйте на ній у посуді з кришкою. Так і страва швидше приготується, і електроенергії буде спожито менше.
  • При нагоді замініть усі побутові прилади на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів