8-річна дівчинка створила фільм до 55-річчя Кузьми Скрябіна

Кіра Касинець із Ужгорода

8-річна дівчина створила фільм «А памʼятаєш?...» – Кузьма казав…".   

Про це повідомляє Галина Гузьо.

Вона місяць тому встановила рекорд України з декламування напам’ять найдовшої скоромовки у світі (1035 слів!), знову вразила українців. До 55-річчя українського музиканта, лідера гурту «Скрябін» Андрія «Кузьми» Кузьменка дівчинка створила і презентувала зворушливий документальний фільм під назвою «А памʼятаєш?...» – Кузьма казав…".   

15-хвилинну стрічку Кіра презентувала у Львові, на !FESTrepublic, перед численною публікою – на фестивалі «Шампанські очі» до 55-річчя Кузьми. «Андрія Кузьменка не стало 2 лютого 2015 року. Я народилась 20-го лютого того ж року, через 18 днів, – сказала дівчинка зі сцени. – Тому бачити його живим мені не судилось. Зате мені пощастило бачити ту кухню та відчути ту атмосферу його присутності, про яку йдеться в пісні про маму: »І ми на кухні не одну годину собі на різні теми посидим…«. На кухні у сім’ї Кузьменків дійсно хочеться посидіти на різні теми. Батьки Кузьми Ольга Михайлівна та Віктор Кузьмич дуже теплі, привітні та щирі люди. Відчувши атмосферу їхнього сімейного затишку, я спробувала створити такий собі віртуальний діалог на “різні теми” з Андрієм Кузьменком».   

 

Читайте також: The Washington Post зазначили, що ЗСУ не досягнуть мети наступу: у Міноборони відреагували на таку заяву

«Нашою метою було продемонструвати, як роздуми людини Андрія Кузьменка органічно поєднуються із творчістю шоумена та артиста Кузьми Скрябіна, – розповідає мама Кіри Вікторія Бокоч. – Він говорив щиро,  писав щиро, співав щиро, навмисне використовуючи розмовні, сленгові форми слів. Це було його »родзинкою«, завдяки якій його відчували своїм і дорослі та діти».

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також