Адвокат обвинуваченого захворів: розгляд апеляції щодо зґвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті перенесли на серпень

Через хвилю обурення громадськості прокуратура таки подала апеляцію на скандальний вирок суду

Фото ілюстративне з відкритих джерел

6 червня в Закарпатському апеляційному суді відбулося перше засідання в межах розгляду апеляційних скарг на вирок Воловецького районного суду щодо сексуального насильства над неповнолітньою.

Як повідомляє «Mukachevo.net», 6 червня 2023 року суд розглянув клопотання учасників процесу та прийняв рішення про відкладення судового засідання у зв’язку з тим, що адвокат одного з обвинувачених подав клопотання про перенесення розгляду через хворобу. Наступне засідання призначили на серпень.

Раніше повідомлялося,  що жахливий злочин підлітки скоїли ще влітку 2021 року. Тоді двоє 15 річних та один 14-річний підлітки затягли 14-річну дівчинку до підвалу та по черзі усі троє її зґвалтували. Підлітки знімали все на відео для шантажу. Пізніше відео знущань вони завантажили в Інтернет.

16 березня 2023 року суддя Воловецького районного суду присудила підліткам по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши всім трьом випробувальний термін на два роки.

Також з'ясувалося, що коли кривдники мали перебувати під домашнім арештом, вони вільно ходили вулицями і вигукували їй образи.

Через хвилю обурення громадськості прокуратура таки подала апеляцію на скандальний вирок суду. Попри клопотання прокуратури, апеляційний суд відмовив у обранні запобіжних заходів для підозрюваних в груповому зґвалтуванні дівчини.

Читайте також: суддя Воловецького районного суду втекла на лікарняний після скандалу з рішенням у справі про зґвалтування 14-річної дівчинки.

Зазначимо, що обласна влада звернула увагу на цинічний вирок ґвалтівникам лише на 4-й день і після резонансу.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також