Адвокат повідомив нові деталі та стан Артема Рябчука: шукають жінку яка підвозила стрільця

Пошуки жінка, яка підвезла в ту злощасну ніч Рябчука триває і досі.

Підозрюваний у розстрілі 27 січня на заводі «Південмаш» у Дніпрі п’ятьох осіб, зараз знаходиться у камері не сам, він шкодує про вчинене. Про це розповів адвокат дніпровського Артемія Рябчука, підозрюваного у резонансному вбивстві Ігор Степанов в інтервʼю «Новини.LIVE».

Адвокат розповів, що Дерджавне Бюро Розслідувань  шукає дівчину, яка підвозила Рябчука.

«Моя сторінка є у «Facebook», але я не веду її. Писав лише про пошук дівчини, яка підвозила Артема тої ночі і на жаль, я її досі не знайшов. На мене вона не вийшла. І мені невідомо, чи зʼявилася вона у ДБР, так само як і невідомо, чи знайшли її взагалі. Але буду розчарований, якщо спершу вона прийде до них. Я більше, ніж упевнений, що вона дасть покази, що він (Артем) її примусив це зробити», — пояснив він.

На питання про стан самого Рябчука він відповів: «Який у нього настрій? Невеселий, звичайно. Він не відрізняється від того настрою, який ми бачили під час обрання йому запобіжного заходу тримання під вартою. Такі ж самі слова він повторює про те, що йому шкода, що він співчуває кожному, кому він завдав болю».

Адвокат також розповів, що Артем усім забезпечений у камері, а також йому надали додатковий конвой.

«Частина наших із них розмов стосувалась кримінального провадження, я його вводив в курс, так би мовити, юриспунденції. Інше спілкування стосувалось його умов утримання. Судячи з його слів, він усім забезпечений, привілеїв у нього немає. Єдине що — йому надали так би мовити додатковий конвой відповідно до постанови про забезпечення безпеки його особі», — зазначив він.

Про те, чи Артем перебуває в одиночній камері, він відповів: «На момент зустрічі зі мною він розповідав, що не один. Вважаю, це вірним рішення з огляду на резонаність у суспільстві. Якщо з ним щось трапиться - це буде ще одна новина».

Також адвокат зазначив, що Рябчук не мав наміру заподіяти шкоди ще комусь вже за територією заводу, коли він переховувався та втікав.

«Ніякої думки у нього не було. Я думаю, і це не слова Артема, що до нього прийшло усвідомлення… Він же здався сам, він сам ходив по будинках, стукав, щоб йому викликали поліцію. І казати, що його знайшла поліція, затримали… Є фото і відео, де він зупиняє авто. Яким чином він його зупиняє? З автоматом чи просто як пересічний громадянин рукою? Рукою — і це всі бачили. Тому говорити, що він міг заподіяти шкоду будь-кому на вулиці… Тому я і шукаю ту дівчину (яка підвозила Артема — ред), бо розуміючи, що вона його підвозила таким самим чином, і вона його напевно відвезла у Підгородне (місті Підгородне, біля Дніпра, де і затримали Рябука — ред). Він не міг знати про місце Підгородне, бо він із Одеської області. Він бачив лише військову частину і завод Южмаш. Звідки йому знати про будь-яке місце з іншого боку Дніпра. Але ДБР наполягає на тому, що вони розшукують свідка, який відвезла його у Підгороднє, про що він їй наказав. Тому я роблю припущення, що свідку вже кажуть, що йому потрібно сказати», — пояснив адвокат.

Він також повідомив, що Артем знає про людей, які взялися допомагати йому.

«Утримаюсь від відповіді. Він просив передати вдячніть тим, хто до нього так відноситься, передають йому їжу, одяг. Я не говорив йому, що в нього є група підтримки. Сказав лише, що є люди, які взялися допомагати йому, аби він не залишився без їжі, одягу, засобів першої необхідності», — зазначив адвокат.

Антон Геращенко раніше порівняв, дії Артема Рябчука з діями норвежського терориста Брейвіка. Та адвокат зазначив, що такий перехід на особистості недопустимий.

«Щоб не переходити на особистості, я не стану коментувати слова і будь-які припущення державного діяча, який у першій своїй публікації назвав Артема мразью. Оце перехід на особистості, яка не дозволена навіть державному діячу. Вся інформація, яка у нього є, я вважаю, що це припущення. Звідки він може знати достеменно, що і як відбувалося? Планувалась чи ні ця подія. Я теж не відповідаю на деякі питання журналістів, опираючись на таємницю слідства. Її також не розголошує ДБР. Я реагуватиму тільки на позицію ДБР», — розповів він.

На питання про позицію щодо підзахисного і який термін йому мали би дати адвокат відповів: «Я утримаюсь від відповіді. Але моя позиція оговорена з Артемом. Він розуміє, що ми робимо і для чого, яким шляхом підемо.»

Нагадаємо, що 27 січня, о 03 год 40 хв, на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія.

П’ятеро постраждалих під час розстрілу людей, який влаштував нацгвардієць Артем Рябчук потрапили до лікарні. Серед постраждалих — 22-річна дівчина.

Солдат перебував у всеукраїнському розшуку.

Після затримання  слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину.

Після резонансної події командуючий НГУ подав у відставку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також