Адвокат повідомив, з якою швидкістю їхав 16-річний Микола Харківський у момент смертельної ДТП в Харкові (ФОТО)

c1c5f72370b67e94
c1c5f72370b67e94

У Харові 16-річний Микола Харківський, п ід час смертельної ДТП їхав на автомобілі Infinity зі швидкістю 180 км/год. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає УНН.

“Результати автотехнічної експертизи встановлено, що під час ДТП на проспекті Гагаріна 26 жовтня 2021 року 16-річний водій «Інфініті» рухався зі швидкістю 180 км/год”, — повідомив речник.



Експертизу проводив Харківський НДЕКЦ МВС України.

Що 180 км/год — це у понад три з половиною більше допустимої швидкості.

Нагадаємо, 16-річний водій Infinity Микола Харківський на момент вчинення смертельного ДТП у місті Харків не мав розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.



6 жовтня, близько 20:40 год, у районі перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеської в Харкові сталося зіткнення автомобілів «Chevrolet Aveo» і «Infiniti», який рухався на червоний сигнал світлофора і за кермом якого перебував підозрюваний. У результаті аварії водій «Chevrolet» загинув на місці. Трьох пасажирів «Infiniti» — двох хлопців 19 років і 16-річну дівчину з важкими травмами доставили в лікарню. У поліції підкреслили, що водії обох транспортних засобів ознак алкогольного сп’яніння не мають.

Фігурантом у справі є 16-річний водій Infiniti, якого затримали в результаті автоаварії. 27 жовтня йому оголосили підозру.

28 жовтня суд у Харкові відправив 16-річного хлопця в СІЗО на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

Додамо, батьків 16-річного водія «Infiniti» Миколи Харківського, який є фігурантом смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу. У такому випадку, їм може загрожувати позбавлення волі до 5 років.

Сам хлопець визнав свою провину у ДТП.

Мати підозрюваного водія «Infinity» Миколи Харківського зазначила, що не вчила дітей керувати автомобілем, та не розуміє, як автівка потрапила до рук сина.

varta1.com.ua: Новини