Адвокат розповіла про стан українських моряків, яких захопили в полон росіяни

im578x383-BD200CB5-FBDB-4B69-9E2A-280C8D3E9075_w1023_r1_s
im578x383-BD200CB5-FBDB-4B69-9E2A-280C8D3E9075_w1023_r1_s

Троє українських моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів біля Керченської протоки, перебувають у лікарні слідчого ізолятора № 1 по Москві, так званої «Матроської тишини». Про це повідомила адвокатка Євгенія Закревська, з посиланням на Павла П’ятницького — члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян у місцях позбавлення волі, пише видання "Громадське"

Повідомляється, що двом військовослужбовцям наклали гіпс, під час нападу РФ вони отримали осколкові поранення.


«Їм роблять перев’язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну... Якістю харчування поранені задоволені, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам УФСІН Москви не мають», — повідомила адвокатка.


Василь Сорока, співробітник контррозвідки СБУ, який під час атаки РФ отримав осколкове поранення руки, перебуває в одиночній камері.


Андрій Ейдер з осколковими пораненнями ніг — з двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку. Ейдеру також видали тростину.


Третій поранений моряк — Андрій Артеменко — теж перебуває у камері з двома сусідами, у нього осколкове поранення руки і пошкоджені білки очей.


«Відразу після надходження, усіх трьох оглянув терапевт, хірург, невропатолог та інфекціоніст. Їм зробили ЕКГ, УЗД, взяли аналізи, а Артеменко, 3 грудня, додатково оглянув офтальмолог... Стан усіх трьох пацієнтів головний лікар лікарні оцінює як стабільний та задовільний», — передала адвокатка слова Павла П’ятницького


Раніше українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російська омбудсменка Тетяна Москалькова заявляє, що двоє з поранених українських моряків вже виходять на прогулянки.

varta1.com.ua: Новини