Агентство з авіаційної безпеки ЄС запровадило обмежувальні заходи проти Росії

ЄС обрізало крила агресору

Фото:інформативне

Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) запровадило обмежувальні заходи проти Росії у зв’язку з військовим вторгненням в Україну.

EASA зупинило дії всіх сертифікатів, якщо власник сертифіката знаходиться або проживає в Росії, або іншим чином підпадає під санкції.

Про це проінформувало Міністерство інфраструктури України у «Telegram».

«Йдеться про ліцензії авіаперевізників на продукцію, запчастини, прилади, ліцензії на технічне авіаобслуговування, а також ліцензії тренувальних центрів для організацій і тренувальних пристроїв для імітації польотів», — пояснили в МІУ.

Нагадаємо, що раніше Міністерство інфраструктури України зверталося до  міжнародних організацій, зокрема до Європейської комісії, з вимогою повної інфраструктурної блокади РФ.

Також в МІУ зазначили, що дані обмеженні вдарять по агресору, адже літаки без відповідних сертифікатів не мають права здійснювати рейси в авіапросторі ЄС.

Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники, такі як «Аерофлот», S7, «Волга-Дніпро», «Уральські авіалінії», «Азур».

Також EASA зупинило дію ліцензії для низки підприємств, які надають технічне обслуговування авіатехніки, зокрема «А-Технікс», «S7 Інжиніринг», «Волга-Дніпро технікс».

Додатково зупинені сертифікати виготовлених у росії повітряних суден Ту-204 і Superjet 100.

Наразі, регулятор зупинив приймання і розгляд нових заявок на сертифікацію, що надійшли від організацій країни-агресора.

Ці рішення напряму впливають на роботу російських авіакомпаній не лише в ЄС, але і по всьому світу.

Головний авіарегулятор Європи, фактично, розриває усі зв’язки з російським авіаринком і ставить під серйозний сумнів його можливості щодо виконання безпекових гарантій.

«Нагадаємо, що 26 лютого ЄС запровадив санкції проти Росії, відповідно до яких заборонено надавати технічну допомогу чи інші послуги, пов’язані з товарами та технологіями, придатними для використання в авіації чи космічній промисловості», — йдеться в повідомленні МІУ.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також