Айтішники попалися на торгівлі програмами для злому "WhatsApp", "Viber" і "TeLegram"

2021-09-08-175219
2021-09-08-175219

Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність групи осіб, працівників однієї з київських ІТ компаній, які організували незаконний продаж спеціалізованого програмного забезпечення. Основне його призначення — віддалене отримання інформації з комп’ютерів і телекомунікаційного обладнання.

Як інформує «Варта1», у Службі безпеки України повідомили, що програми дозволяли безперешкодно збирати та передавати інформацію про дії користувачів. Включаючи дані, які передавалися через месенджери соціальних мереж «Вк», «Іnstagram», «Facebok» та «WhatsApp», «Viber», «Telegram» чи електронними поштовими ресурсами.

Як встановило слідство, зловмисники збували це програмне забезпечення підприємствам приватного сектору. Усе ценачебто для запобігання витоку службової інформації. У подальшому планували його реалізацію також установам державного сектору.

За результатами судових експертиз, програмне забезпечення визнано спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

У ході проведених обшуків в офісному приміщенні ІТ компанії виявлено та вилучено чорнові записи, листування та документи із доказами протиправної діяльності.

Наразі двом правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини