Акцією "Рік без Каті" у Львові вшанують роковини смерті Катерини Гандзюк

1541363233-7127
1541363233-7127

Сьогодні, 4 листопада, у Львові на площі Ринок, відбудеться акція до дня роковин смерті відомої херсонської активістки, Катерини Гандзюк. Про це повідомили організатори, на сторінці у «Facebook».

Зазначається, що акція «Рік без Каті» відбудеться у понад 40 містах України і світу. 

«4 листопада, 19:00 год., головна площа вашого міста. Виходьте!» — йдеться у повідомленні активістів.

За останні декілька днів до акції долучились: Черкаси, Івано-Франківськ, Маріуполь, Карслсруе (Німеччина), Брно (Чехія), Тель-Авів (Ізраїль) , Раковнік (Чехія), Відень (Австрія) та Естонія.

«Приєднуйтесь до акцій у своєму місті. Якщо ж вашого міста нема в переліку, беріться за організацію самостійно. Ми не можемо мовчати», — додають активіскти.

Також, організатори додають, що акція пройде у 14 країнах світу.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк загинула в результаті нападу на неї 31 липня 2018 року в Херсоні. Вона боролася за життя 96 днів, проте лікування не дало результату.

За цей рік покарано лише 5 виконавців, яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину. Вони отримали мізерні строки. Замовники і організатори досі на свободі. Вони дозволяють собі ігнорувати суди, пресу, громадськість.

«Вони вірять в те, що вже уникли покарання. Але вони помиляються. 4 листопада ми знову вийдемо на вулиці наших міст для того, щоб нагадати всім — і вбивцям і владі і всім громадянам нашої країни: МИ ВИМАГАЄМО СПРАВЕДЛИВОСТІ», — додають ораганізатори.

varta1.com.ua: Новини