Аліна Михайлова висловилася щодо мобілізації жінок

Керівниця медичної служби «УЛЬФ»

Волонтерка, офіцерка ЗСУ, керівниця медичної служби «УЛЬФ» першого окремого штурмового батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова прокоментувала вірогідність жіночої мобілізації в Україні. Про це вона розповіла в інтерв'ю Маші Єфросиніній в проєкті «Екзамен. Нова реальність».

На її думку, в Україні не будуть оголошувати про мобілізацію жінок, вона назвала таке рішення політичним.

«Я думаю, що ні. І не тому, що в цьому немає потреби, а тому що це велике політичне рішення. Як власне політичним рішенням є проголошення всезагальної мобілізації. І ми до цього не приходимо прямо і не говоримо про це в лоб. А приходимо до цього через закони. А мобілізувати жінок в цьому є потреба. Але я майже впевнена, що цього не буде виключно тому, що воно не дуже гарно лежить в сьогоднішній повістці. Політичній зокрема», - додала вона.

Михайлова пояснила, що попри те, що мобілізації жінок наразі немає, її батальйон проводить зараз рекрутинг. І дуже багато жінок, віком від 20 до 35 років, подається. 

«Подавалося дуже багато дівчат і на штурмові посади. Але і, наприклад, діловоди, логісти. Бо хтось думає, що жінка може бути або медиком, або діловодом. У нас є дуже багато відкритих посад логістів. Це ті люди, які забезпечують можливість батальйону існувати, що на бойових позиціях, що будь-де. Це все логістика, її треба контролювати, вміти правильно підходити до певних процесів у Збройних силах», - пояснила військова.

Читайте також: у Міністерстві оборони повідомили, що не всі військовозобов’язані отримають штрих-код у документи.

Аліна Михайлова також уточнила, що лише 20% анкет до її підрозділу на сьогоднішній день надходить від чоловіків. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт