Американська розвідка спрогнозувала, скільки Україна витримає без допомоги від США

Скільки років Україні змогла б без нової допомоги

Війна в Україні триватиме щонайменше два роки навіть, якщо США повністю зупинять підтримку Києва після можливої перемоги Трампа.

Про це заявив представник Демократичної партії Майк Квіглі CNN, що це можна розуміти як плани Трампа дозволити путіну зберегти вже загарбану територію.

«Незалежно від того, що станеться в американській політиці цього року, представники розвідки США та Заходу вважають, що війна Росії в Україні, ймовірно, триватиме набагато довше», - пише CNN.

Оцінки тривалості війни різняться, але «практично всі» експерти припускають, що буде ще принаймні два роки боротьби. У приватному порядку деякі офіційні особи США та Заходу кажуть, що бойові дії можуть тривати ще п'ять років.

Постійна підтримка Заходом України має вирішальне значення для продовження боротьби, стверджують офіційні особи США та Заходу. Співробітники розвідки США не вірять, що скорочення допомоги матиме серйозний вплив на поле бою для України у короткостроковій перспективі.

Читайте також: Суд дав дозвіл на затримання Романа Гринкевича, якого оголосили в розшук

Але в довгостроковій перспективі відсутність допомоги США може дозволити рф відновити темп наступу, збільшивши власне виробництво зброї та скориставшись підтримкою Ірану та Північної Кореї, кажуть поінформовані джерела.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб