Американський генерал заявив про серйозну загрозу ядерної війни

Однак, ймовірно, китайці заборонили росіянам використовувати ядерну зброю

Генерал-лейтенант Сполучених Штатів Америки у відставці Бен Ходжес повідомив, що необхідно серйозно сприймати загрозу ядерної війни. Про це він сказав в інтерв’ю LIGA.net.

«Ми повинні серйозно сприймати загрозу ядерної війни. У Росії тисячі ядерних боєголовок, і їм явно байдуже, скільки невинних людей вони вбивають. Але я також вважаю, що це вкрай малоймовірно», - сказав він.

Ходжес додав, що в разі ядерної катастрофи Росія отримає від цього акту «нульову» користь.

«Буде нуль, нуль позитивних результатів, якщо вони використають ядерну зброю», - додав генерал.

Єдина вигода, яку отримає РФ полягає, у самому факті погрози використати цю зброю. Однак це дуже небезпечно для Москви, адже вона грає з ядерною риторикою як країна-член ООН. 

«Бо вони бачать: ми настільки стурбовані такою можливістю, що перестаємо робити те, що потрібно Україні, як-от забезпечення далекобійної зброї. Я думаю, це тому, що керівництво США стурбоване ядерною ескалацією», - сказав він.

Генерал зауважив, що коли британці та французи надали Україні високоточну зброю великої дальності, як-от ракети Storm Shadow, то Росія нічого не зробила: «Вони нічого й не могли зробити. Тож ядерна війна - це дуже малоймовірно», - підкреслив Ходжес.

Читайте також: лавров заговорив про ядерну загрозу та війну «до останнього українця»

Він висловив думку, що китайці сказали росіянам не використовувати ядерну зброю.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт