Аналітики назвали головну вигоду, яку отримає кремль від вбивства «воєнкора» Татарського

В ISW назвали головну вигоду від вбивства Татарського для рф

На спільному фото Владлен Татарський та Дар'я Дугіна

В американському Інституті вивчення війни (ISW) назвали головну вигоду, яку отримає кремль від вбивства місцевого «воєнкора» Владлена Татарського (Максим Фомін).  Відомство у своєму останньому звіт підкреслює, що користуючись резонансним інцидентом, президент рф володимир путін може посилити цензуру в російському суспільстві.

«Вбивство вже посилює розкол в російському просторі блогерів, що в кінцевому підсумку може ще більше допомогти Кремлю в консолідації контролю над інформаційним простором», - кажуть там. 

Аналітики згадують, що з цією ж метою цим березнем спецслужби РФ проводили рейди в барах Москви та Санкт-Петербурга, пред'являючи учасникам тусовок фінансування дій ЗСУ, а також заклики до молоді брати участь в «антигромадських діях» проти рф.

Тоді путін особисто доручив ФСБ активізувати контррозвідувальні заходи й заблокувати всі можливі джерела української ідеології.

У ISW кажуть, що нове гучне вбивство Владлена Татарського (справжнє ім’я Максим Фомін), за логікою кремля, має відлякати людей від участі в антиросійських мітингах і зборах.

Також такою  «зачисткою» влада рф, можливо, намагалася залякати інших блогерів, пов'язаних з ПВК «Вагнер».

Додамо, що в неділю 2 квітня стало відомо про ліквідацію російського пропагандиста і воєнкора Владлена Татарського.

Під час творчого вечора, який проходив в місцевому барі в Санкт-Петербурзі в закладі стався масштабний вибух. Постраждали понад 30 осіб. 

Джерелом детонації, за однією з версій, стала статуетка, яку Татарський отримав в подарунок від однієї з фанаток, Дар’ї Трепової.

Читайте також: на росії під час вибуху в кафе загинув воєнкор-пропагандист (ВІДЕО 18+)

За даними силовиків рф, для організації вибуху в барі зловмисники використовували вибухівку з понад 200 грамами тротилу. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена