Аналітики пояснили, чому Пригожин згорнув свій «переворот»

Що це все значило

Скріншот з відео

Керівництву рф було важко дати ефективну швидку відповідь на просування ПВК «Вагнера». Крім того, джерела рф вже поспішили підкреслити, що збройне повстання «Вагнера» не вплинуло на російські сили в Україні, але дії «вагнерівців» продемонстрували відсутність у росії резервів у тилових районах. Євген

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Євген Пригожин переоцінив свої перспективи.

«Пригожин, напевно, сприйняв крайній термін МО, який має офіційно оформити контроль над усіма нерегулярними формуваннями як екзистенціальну загрозу своєму політичному (і, можливо, особистому) виживанню. Тому він, швидше за все, вирішив ризикнути використати свої сили, щоб змінити керівництво МО, а не повністю втратити ПВК »Вагнера«, і його єдиною справжньою надією на тривалий успіх було забезпечити дезертирство з МО», – йдеться у звіті.

Аналітики не виключають, що, можливо, Пригожин також планував штурмувати штаб-квартиру Генштабу чи персонал Міноборони.

Це могло б призвести до серйозних тактичних впливів в Україні.

«Однак повстання Пригожина продемонструвало, що російським силам бракує резервів у багатьох тилових районах і майже напевно погіршить моральний дух російського персоналу в Україні. Повстання Пригожина ще більше підірвало його існуючу базу підтримки в ультранаціоналістичній спільноті, російському уряді та всередині самої ПВК »Вагнера", - додали експерти.

Аналітики ISW називають абсурдними припущення про те, що заколот Пригожина, реакція російської влади та посередництво Лукашенка були інсценовані Кремлем.

«Образ Путіна, який з'являється на національному телебаченні із закликом до припинення збройного повстання і попереджає про повторення революції 1917 року, а потім вимагає посередництва від іноземного лідера для вирішення повстання, матиме тривалий вплив», - йдеться в публікації.

В ISW припускають, що бунт «вагнерівців» продемонстрував втрату путіним впливу та контролю над російським суспільством, виявило слабкість російських силових структур.

Швидкий наступ Пригожина на Москву виставив на сміх більшу частину російських регулярних військ, і абсолютно всім представникам служби безпеки, держпідприємствам та іншим ключовим чиновникам у російському уряді було показано, що приватні збройні сили, відокремлені від центральної держави, можуть «добитися вражаючих результатів».

У звіті ISW зазначається, що аналітики не прогнозують швидкий крах російського уряду, проте заколот Пригожина і події в росії, швидше за все, завдадуть суттєвих збитків уряду путіна та військовим зусиллям росії в її війні проти України.

Очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці перетнули державний кордон рф і почали заходити на територію Ростова-на-Дону після того, як «вагнеревців» накрили смертельним вогнем російські солдати.

Бійці Вагнера захопили військові об'єкти у Ростові та Воронежі. Однак вже за 200 км передумав їхати на Москву, щоб не проливати кров росіян.

До цього Пригожин провів перемовини з Олександром Лукашенком, який нібито переконав його зупинити похід на Москву.

Читайте також: переворот скасовується: Пригожин розвертає колони у зворотньому напрямку

Речник путіна Дмитро Пєсков заявив, що Євген Пригожин більше не житиме у рф, переїде до Білорусі. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена