Аналітики пояснили, навіщо путіну «різвяне перемир'я»: декілька чинників

Таку тактику росія використовувала і раніше.

Заява президента росії володимира путіна про те, що на православне Різдво Збройні сили рф дотримуватимуться режиму припинення вогню може бути інформаційною операцією. 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Метою операції може бути – заподіяти шкоди репутації України.

На думку аналітиків, кремлівський диктатор хоче паузи для своїх військ, щоб дати можливість відпочити, відновити сили і переорієнтуватися для відновлення наступу на критичних ділянках фронту.

"Така пауза непомірно піде на користь російським військам і почне позбавляти ініціативи України. Путін закликав до припинення вогню, щоб представити Україну непоступливою і неохочою робити необхідні кроки для переговорів", - вважають аналітики.

У ISW нагадали, що таку навмисну інформаційну тактику рф використовувала і раніше.

Додамо, вчора що 5 січня стало відомо про доручення володимира путіна міністру оборони Сергію Шойгу запровадити від 12.00 6 січня до 24.00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії фронту в Україні.

Перед цим патріарх Кирило (Гундяєв) закликав Україну до «перемир’я» на Різдво. У своїй так званій заяві він не назвав війну в Україні війною, а назвав це «міжусобним конфліктом».

На пропозицію росії про «різдвяне перемир'я» відреагували радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Він назвав заяву Кремля цинічною.

Також відреагував і секретар РНБО.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена