Аналітики ISW розповіли, що спонукає росіян частіше погоджуватись на обміни полоненими

Днями сторони провели обмін військовополоненими у форматі один на одного

Росія почала частіше здыйснювати обміни військовополонених з Україною після того, як ЗСУ взяли під контроль частини Курської області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

18 жовтня сторони провели обмін військовополоненими у форматі один на одного. Це вже четвертий такий випадок з заходу ЗСУ на Курщину в серпні 2024 року. Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна повернула 95 військовополонених. 

Вдалось повернути українських військових, які на початку 2022 року захищали  "Азовсталь" у Маріуполі, українських нацгвардійців, прикордонників та інших. У Міноборони рф додали, що посередником в обміні виступили Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

В Українському координаційному штабі з лікування військовополонених розповіли, що багато українських повернених військовополонених мали важкі захворювання та тяжкі поранення, а також втратили вагу через тортури та недоїдання.

Читайте також: опубліковано список звільнених з полону 18 жовтня

В Інституті зазначають, що з 1 січня по 6 серпня 2024 року сторони здійснили лише три обміни. Однак після початку спецоперації у Курській області по сьогоднішній день Україна та РФ обміняли загалом по 267 військовополонених кожна під час трьох окремих обмінів. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також