Аналітики ISW зазначили, що путін не має наміру знижувати інтенсивність бойових дій в Україні

Уряд росії планує виділити 90 мільярдів рублів на одноразові виплати для укладення військового контракту

Російське військове командування не бажає миритися зі зниженням інтенсивності військових дій в Україні, і для цього збільшило зусилля з мобілізації солдатів за гроші.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що уряд росії планує виділити 90 мільярдів рублів (948 мільйонів доларів США) на одноразові виплати для укладення військового контракту з Міноборони росії в період з 2025 по 2027 рік.

"Це свідчить про те, що Кремль планує продовжувати покладатися на триваючі зусилля з криптомобілізації для задоволення потреб у живій силі для своєї війни в Україні доти, доки система криптомобілізації працює", - пишуть аналітики.

Як зазначають в ISW, зараз у росії пропонують одноразові виплати в розмірі 400 000 рублів (4200 доларів США) за підписання військового контракту, і це припускає, що Кремль має намір набрати 225 тисяч нових контрактників у період з 2025 по 2027 рік, за умови збереження поточних ставок.

При цьому, вказують аналітики, існують обмеження на те, скільки новобранців може генерувати ця російська кампанія криптомобілізації, і збільшення фінансових стимулів навряд чи істотно вирішить ці обмеження.

Раніше повідомляли, окупант, який причетний до страти 4 українських військових у Вовчанську, перебуває у полоні

Путін, як і раніше, прихильний до триваючої кампанії криптомобілізації, щоб уникнути оголошення ще одного широко непопулярного часткового мобілізаційного призову резервістів, зазначають в ISW:

"Путін і російське військове командування, схоже, не бажають миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових операцій в Україні, оскільки вони розглядають збереження ініціативи на всьому театрі військових дій як стратегічний імператив".

varta1.com.ua: Новини

Коментарі