Андрій Свищо відсудив у мерії посаду і понад 600 тисяч гривень

Колишній директор ЛКП «Львівелектротранс»

Екс-директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо через суд поновився на посаді керівника комунального підприємства і відсудив в управління транспорту Львівської міськради понад 660 тис грн компенсації за рік вимушеного прогулу. Про це пише «Захід.нет».

Таке рішення 28 липня суддя Пустомитівського районного суду Володимир Мусієвський.

Андрій Свищо очолював ЛКП «Львівелектротранс» з липня 2019 року. У 2021 році поліція звинуватила його у зловживанні службовим становищем через закупівлю електроенергії для підприємства без тендерів, що призвело до розтрати близько мільйона гривень.

Тоді у міськраді стверджували, що завдяки цій закупівлі комунальне підприємство насправді зекономило 5,3 млн грн.

Справу до Франківського районного суду передали ще у вересні минулого року, однак судові засідання переносять через неявку всіх сторін справи.

Ще 26 липня 2021 року, за результатами службового розслідування, Андрія Свища звільнили з посади директора ЛКП «Львівелектротранс».

Нагадаємо, директора ЛКП «Львівелектротранс», який підозрюється у зловживанні службовим становищем, звільнено.

Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Андрій Свищо повідомив, що планує повернутися на роботу, адже звільнення вважає не законним.

«Рішення про моє звільнення було не законним і було прийняте по надуманих фактах. Планую поновитися на роботі. Я буду добиватися, аби сума компенсації була регресом стягнута з заробітних плат чиновників, які прийняли не законне рішення про моє звільнення. Таким чином бюджет міста втрат не понесе», — сказав Андрій Свищо.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт