Анджей Дуда порівняв Україну з «потопельником, який хоче втопити Польщу»

Він хоче захистити Польщу, щоб щоб потопаючий не заподіяв шкоду

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у справі українського зерна він та польський уряд твердо захищатимуть інтереси польських фермерів. Про це пише «Польське радіо».

Дуда заявив, що Польща хоче максимально допомогти Україні, але має відстоювати свої інтереси. Також він закликав Україну пам’ятати про допомогу, яку вона отримує від Польщі.

Президент Польщі порівняв дії України із ситуацією потопельника, який хапається за соломинку:

«Україна піддається нападу Росії, вона, безсумнівно, перебуває в дуже складній ситуації. Вона хапається за все, що може. Чи можна мати до неї за це претензії? Ну, звичайно, можна. Чи потрібно нам діяти, щоб захистити себе від того, аби потопаючий завдав нам шкоди? Звісно, ми повинні діяти, щоб захистити себе від того, щоб потопаючий заподіяв нам шкоду, тому що якщо потопаючий завдасть нам шкоди і втопить нас, він позбудеться допомоги».

Дуда повідомив, що запланована зустріч із Володимиром Зеленським не відбулася через перенесення часу його виступу на Асамблеї ООН, але Анджей Дуда висловив сподівання, що розмова відбудеться пізніше.

«Наразі це знято з порядку денного», – сказав Дуда.

Читайте також: у Польщі зробили тривожну заяву про допомогу українським біженцям

Президенти України Володимир Зеленський та Польщі Анджей Дуда 19 вересня мали зустрітися у Нью-Йорку під час сесії Генеральної асамблеї ООН.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт