Антимонопольний комітет оштрафував «Львівтеплоенерго» за низку порушень

Комунальне підприємство зобов’язувало споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників

фото ілюстративне з відкритих джерел

Антимонопольний комітет України оштрафував два комунальні підприємства – «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго» – на понад мільйон гривень. Таке рішення було прийнято 14 листопада на засіданнях тимчасових адміністративних колегій, повідомив голова АМКУ Павло Кириленко.

«У різні періоди (починаючи з 2018-го) ці два КП припускалися ідентичних порушень: зобов’язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників – вузлів обліку теплової енергії.

Тимчасові адміністративні колегії, які окремо розглядали справи по «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго», на своїх засіданнях дійшли однакових висновків: встановили і довели факти порушень та оштрафували підприємства», написав Кириленко.

«Львівтеплоенерго» має сплатити до держбюджету 550 тисяч гривень, «Київтеплоенерго» - 502 тис. грн.

«Під час визначення розмірів штрафів було враховано, що підприємства є об'єктами критичної інфраструктури. Крім того, суми штрафів є співрозмірними із вигодами, які вони отримали.

Читайте також: Львівська область у 2023 році очолила рейтинг корупціонерів.

Втім, суб’єкти природних монополій у своїх діях мають керуватися чинним законодавством та дбати про дотримання інтересів споживачів – ця позиція Антимонопольний комітет України була і залишається незмінною», наголошується у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий