Апеляція по Зінченку: якими фактами апелював адвокат підозрюваного

Щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Сьогодні, 5 серпня Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію щодо обрання підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон запобіжного заходу. Про це пише ТСН.

Захист просив відпустити В'ячеслава Зінченка під домашній арешт, прокурор - залишити хлопця під вартою. 

Під час судового засідання адвокат Ігор Сулима апелював тим, що провина його підзахисного не доведена, оскільки «свідки не розгледіли обличчя нападника». Він також зачитав свідчення очевидців вбивства Ірини Фаріон. Зокрема, сусідки політикині, яка бачила момент розправи. 

«Кого бачила вона - невідомо, слідство не уточнило цю подію», - сказав адвокат. 

Він апелював до того, що заяви свідків про зріст його підсудного відрізняються від реальності. 

«Зінченко приїхав до Львова 9 числа, а сусідка каже, що вона когось бачила два тижні. Це був точно не Зінченко», - сказав адвокат.

Проте суддя перервав промову адвоката, зазначивши, що не потрібно читати свідчення очевидців, оскільки це не розгляд справи по суті. 

Судом залишено під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). 

Справа стосовно підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також