Апеляційний суд виправдав догхантера Святогора (ФОТО)

377966
377966

На сьогоднішньому засіданні Київський апеляційний суд залишив незмінним рішення першої інстанції, чим виправдав дії догхантера Олексія Святогора. Про це повідомляє «FreeAnimals».

Зазначається, що обвинувачуваний Святогор та його адвокат не прийшли на засідання.

Олексія Святогора затримали в Києві 8 червня 2018 року. Раніше прокуратура вимагала, щоб суд відправив затриманого під варту.

За даними зооактивістів, він вбив щонайменше 3 тисячі собак. Однак Святогор був затриманий не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.



Святогора звинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 2 та ч. 3 ст. 300 «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію» Кримінального кодексу України.

У січні поточного року Шевченківський райсуд Києва виправдав Святогора. У вироку суддя Оксана Голуб зазначила, що у своїх численних інтерв’ю низці ЗМІ Святогор поширював висловлювання та заклики до насильства та жорстокості стосовно тварин.

Вона додала, що раніше під час допиту Святогор заявив, що не визнає провини й не розуміє, у чому його обвинувачують, оскільки він «не порушував законів України й не виготовляв й не розповсюджував відеопродукцію з пропагандою насильства над тваринами».

varta1.com.ua: Новини