"Apple" слідкуватиме за своїми користувачами: програмний інструмент скануватиме фото на предмет насильства над дітьми

630-360-1505385610-7915
630-360-1505385610-7915

Програмний інструмент «neuralMatch», який компанія «Apple» буде використовувати при скануванні телефонів, буде виявляти зображення сексуального насильства над дітьми, не розшифровуючи повідомлень самих користувачів телефонів. Про це повідомляє «ABC news».

Компанія "Apple" оголосила про плани почати сканувати телефони «iPhone» своїх користувачів у США на предмет зображень сексуального насильства над дітьми.

У компанії заявили, що її додаток для обміну повідомленнями використовуватиме машинне навчання на пристрої, щоб попереджати про конфіденційний вміст. При цьому самі приватні повідомлення не будуть доступними компанії для читання.

Зокрема, програмний інструмент «neuralMatch», який Apple буде використовувати при скануванні телефонів, виявлятиме зображення сексуального насильства над дітьми, не розшифровуючи повідомлень самих користувачів телефонів. Якщо програма знайде збіг, зображення буде переглянуте людиною, яка за потреби зобов’язана буде повідомити правоохоронні органи.

Такі плани компанії «Apple» схвалили у групах захисту дітей. Разом з тим, вони викликали занепокоєння у деяких дослідників у галузі безпеки данихВони побоюються, що система може бути використана не за призначенням урядами, які прагнуть стежити за своїми громадянами.

varta1.com.ua: Новини