Арестович назвав ознаки, які вказують, що путін хоче завершити війну

Він думає, що рф піде на мирну угоду

Президент рф володимир путін намагатиметься завершити гарячу фазу війни мирною угодою ще до того, як Україна отримає важке озброєння від союзників. Про це в ефірі «Україна 24» сказав радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович пояснив, що з самого початку захопити всю Україну, було нереальним завданням.

«Путін не може захопити всю Україну. Наступ російської армії на українській території одразу на всіх напрямках з самого початку здавалося дивним. Таке завдання могли поставити лише люди з фантазією, відірваною від реальності, що є однією з ознак авторитарних режимів — втрата зв’язку з реальністю та зворотним зв’язком», — сказав Арестович.

«У нас є Пєсков, який мав чудове інтерв’ю, в якому він сказав наступне — на жаль у РФ є значні втрати і РФ хоче закінчити цю війну. Перед тим Матвієнко казала, що вони хочуть закінчити цю війну. Перед цим багато високопоставлених російських чиновників говорило, що вони хочуть закінчити цю війну, тому що поєднання поразок на полі бою та санкцій, які ламають хребет їхньої економіки, ставить питання соціально-політичного становища всередині самої Російської Федерації», — зазначив Арестович.

Коли 4 березня Рада Федерації не оголосила загальної мобілізації, стало зрозуміло, що Росія стратегічно програла. Росіяни оголосили, що не хотіли штурмувати Київ, а лише відволікали українські війська від головної мети — допомогти так званим «ЛНР» та «ДНР».

«Стало зрозуміло, що вони програли на 6 оперативних напрямках. Тому зараз завдання в Росії стоїть одне – щоб Путін приїхав на переговори з Зеленським хоч би з якоюсь сильною позицією, а для цього їм треба хоч щось взяти – Маріуполь чи створити хоч якусь загрозу, бо Путін не може приїхати з тотальною поразкою», – додав Арестович.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також