«Армія - не тюрма все-таки»: військовий висловився про мобілізацію засуджених

Засуджений буде воювати, як звичайний боєць

Військовослужбовець Третьої штурмової бригади з позивним «Істок» прокоментував в інтерв'ю УП рішення про мобілізацію засуджених в Україні.

«Єдине, є бажання, щоб це зробили виважено, підготовлено. Ми зараз можемо тільки гадати, цей процес тільки запустився, він тільки стартанув. Якісь проблеми ми будемо бачити в майбутньому. Але я думаю, що коли людина як мінімум попадає в Третю штурмову, вона стає побратимом. Нам без різниці, чи він був заключонним, чи не був заключонним, він стає побратимом. Його навчать, він буде воювати як звичайний боєць Третьої штурмової», - сказав воїн.

Він сподівається, що таке ставлення буде й в інших підрозділах. «Істок» зауважив, що для правильної мобілізації засуджених потрібно збирати командирів бригад, щоб вони це обговорювали. 

«До цього треба підійти серйозно що з боку держави, що з боку керівництва бригади. Бригада самостійно повинна зрозуміти для себе, чи вона готова тягнути це. Тому що я б не сказав, що вони сильно якось будуть вирізнятися із загалу на даний момент. Я думаю, що перші 3-4 місяці будуть йти звідти мотивовані люди, з цим проблем ніяких не буде, і я впевнений, що СЗЧ буде мінімальна кількість загалом», - додав військовий.

«Істок» додав, що необхідно якісно підійти до їхньої підготовки та реалізації в підрозділі. 

«Які посади, яким чином вони будуть застосовуватися, і якісно підійти до підбору командирів до них. Тому що люди все-таки жили в своєму світі, хтось там 5 років, хтось 10 років, і на перших порах у них буде залишкова психічна проблема. Армія - не тюрма все-таки», - резюмував він. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також