Армія рф використовує свої нові ракетоносії як ППО: у ВМС розповіли деталі

Росія нещодавно поповнила склад флоту за рахунок виробництва у Татарстані

ФОТО: ілюстративне

Росіяни зараз тримають свої нові кораблі, які нещодавно спущені на воду, біля Новоросійська та використовують їх більше як прикриття від можливих ударів українських ракет. Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна-Одеса розповів речник командування ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Два таких кораблі лише проходять випробування, вони навіть не в строю. Один з них малий ракетний корабель проєкту »Каракурт« біля тимчасово окупованого Севастополя зараз використовується як корабель прикриття ППО. Це »Циклон«. Він був спущений на воду в Керчі на заводі »Залив«... Як ракетоносій він не працював, використовується як ППО», - сказав  Плетенчук.

За його словами, російська армія нещодавно поповнила склад флоту за рахунок виробництва у Татарстані, де вони будують малий ракетний корабель класу «Каракурт»

«Їх планово мало бути у складі Чорноморського флоту рф п'ять одиниць, три з них добудовували у Керчі на заводі »Лиман«: це в першу чергу »Циклон«, який зараз стоїть на охороні Севастополя, це »Амур« і »Аскольд«. Що сталося с »Аскольдом« всі бачили (уразили ЗСУ - УНІАН). Його наразі витягли з води, він стоїть на причалі, його, ймовірно, ремонтуватимуть. Корабель »Амур« перебуває у Новоросійську на ходових випробуваннях і наразі ще не входить до складу флоту рф», - каже військовий.

За даними речника, ще дві корабельні одиниці мали побудувати в Казані. Один з них «Туча», який наразі знаходиться біля Новоросійська, та, скоріш за все, проходить там випробування, п’ятий корабель зараз будують. Як уточнив Плетенчук, це проект не новий, а «родом» з 1990-х, який був фактично закинутий, але свого часу рф була вимушена до нього повернутися через санкції, яка ввела Україна у 2014 році. Йдеться про припинення постачання газотурбінних установок для більшої серії кораблів - «адміралтейської».   

Плетенчук зазначив, що російські ракети «Калібр», якими заряджені установки на певних кораблях рф, мають у своєму складі 40-60 іноземних елементів.

Читайте також: генерал назвав фактори, які допоможуть змінити ситуацію на фронті у 2024 році

«Якщо брати будь-який сучасний російський корабель, то окрім заліза в корпусі, мабуть, та мідного кабелю, там нічого немає свого, тому що вся мікроелектроніка - іноземного виробництва», - пояснив Плетенчук.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також