Армія росії візьме на озброєння іграшки з «AliExpress» (ФОТО)

«Сучасне» озброєння...

Фото: РІА

Продемонстрований на виставці «Армія–2022» робособака, оснащений гранатометом і радянською реактивною протитанковою гранатою РПГ-26, виявилася роботизованим домашнім улюбленцем від китайської компанії Unitree Robotics, повідомляє «НВ».

На військовій виставці «Армія–2022», що нещодавно пройшла в Московській області, був представлений роботизований собака з гранатометом, який повинен був продемонструвати світу і путіну сучасність російського озброєння.

Ця інновація під назвою М-81, згідно з заявами пропагандистських ЗМІ, була створена АТ «Інтелект Машин» — російською інжиніринговою компанією, історія якої почалася в квітні 2022 року.

Робособака розроблений «з застосуванням біоніки — принципів, структур і механік, характерних для тваринного світу, тому вони нагадують собак, особливо в динаміці». Розробники заявляють, що М-81 може патрулювати, здійснювати розвідку, транспортувати медикаменти та зброю, а також вести прицільну стрілянину.

Проте уважні спостерігачі швидко виявили обман. Незважаючи на спробу маскування за допомогою чорного костюма в стилі ніндзя, в М-81 легко вгадується «Go1» від «Unitree Robotics».

Цей робот створювався як компаньйон — він може слідувати за господарем, нести навантаження до 3 кг (вага РПГ-26 «Аглень» становить 2,9 кг). Пристрій живиться від не надто ємного акумулятора, заряду якого вистачить, за різними даними, на термін від 30 хвилин до декількох годин роботи.

Робособака «Go1» ще й досить повільний — максимальна швидкість пересування не перевищує 5 км/год.

Також у нього немає пило- та вологозахисту, про що виробник чесно попереджає. Це робить робособаку незастосовним в умовах роботи під завалами або під час бойових дій, що обіцяє АТ «Інтелект Машин».

Крім всіх зазначених характеристик, у китайського робота також є проблеми з безпекою. Його можна легко зламати за допомогою зібраного вручну пульта.

Зліва — зразок з виставки "Армія-2022", праворуч — фото з офіційного сайту. Подібність легко помітити, якщо поглянути на камери на "мордочці" робособаки / Фото: "НВ"

Як повідомлялося, росія погрожує військовим зіткненням ядерних держав.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також