Завдяки волонтерам та небайдужим Львівська лікарня швидкої допомоги отримала медобладнання (фото)

98460891_3044618975591707_8694548192760430592_n (1)
98460891_3044618975591707_8694548192760430592_n (1)

Сьогодні, 18 травня, до Львова з Німеччини прибули дві великі фури із медичним обладнанням та меблями. Їх волонтери везуть у Львівську лікарню швидкої допомоги, що на Топольній.

Як повідомив голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич, вантаж уже доставлено та розвантажено.

Дві фури медичних меблів та обладнання у львівську лікарню «швидкої» на Топольній доставили з Німеччини волонтери. Допомогти розвантажити фури прийшли і відомі громадські активісти, які відгукнулися на заклик керівника «Народної Самооборони» Львівщини Валерія Веремчука.

«Це великий вантаж, який передали до Львова наші німецькі партнери – «Freunde helfen Konvoi» із Дрездена. Потрібні були руки, щоб усе швидко розвантажити. Тож учора я запостив у фейсбуці прохання про допомогу, і дякую всім, хто зголосився, знайшов час серед своїх справ: активісти, волонтери. Разом впоралися менш, ніж за дві години. Ми і попрацювали разом, і показали медикам, як багато людей підтримують їх», - говорить Валерій Веремчук.

Керівник правління ГО «Варта» Ігор Зінкевич миттєво поширив заклик Веремчука у соцмережах, а сьогодні також приїхав до лікарні, щоб допомогти з розвантаженням.

«Нинішня весна вкотре показала, що саме волонтери є головним акумулятор дуже важливих процесів. Цього разу вони першими кинулися допомагати лікарям. І ці дві фури з Німеччини – чудове підтвердження їхньої дієвості. Це приклад того, що варта діяти», - наголосив він.

Зазначимо, що сьогодні у Львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги доставили понад 70 багатофункціональних ліжок, матраци до них, 65 медичних тумб.

За словами головного лікаря Олега Самчука, отримані меблі передусім скерують у реанімаційне відділення та хірургію, де кількість пацієнтів зросла врази, бо інші важливі лікарні міста закріплені за прийомом хворих на коронавірус.

«Нам потрібно оновлювати матеріальну базу лікарні. Велика кількість ліжок уже зносилися, морально застарілі. Тому дякую тим, хто залишається з нами у такі непрості часи», - коментує Олег Самчук.

«Тема медицини мені дуже близька, мені болить, що у цій сфері ще стільки проблем. Тому прочитала вчора пост Валерія і прийшла підтримати хлопців добрим словом. Пишаюся, що Львів має таких волонтерів», - додає відома громадська активістка Наталія Шелестак.



Нагадаємо, зранку керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук закликав львів’ян прийти і допомогти швидко розвантажити фури.

«Понад половину лікарів, які захворіли на коронавірус у Львові, працюють саме тут. Саме ця лікарня зараз приймає найбільше пацієнтів, яким потрібна медична допомога через інші захворювання, зросла кількість операцій. Потрібні зручні місця, ліжка. Ми будемо підтримувати наші лікарні, поки це буде необхідно. Але зараз допомога потрібна і нам. Дві великі фури треба швидко і злагоджено розвантажити. Шукаємо міцні руки. Зголошуйтеся», — написав Веремчук, на своїй сторінці у “Facebook”.

Ініціативу одразу підтримав голова правління ГО «Варта» Ігор Зінкевич.

«Треба допомога. Хто має змогу, фури будуть о 13:00–14:00 год., то по можливості під’їдьте, щоб допомогти. Це для лікарів наших!!!», — поширив він заклик у себе на сторінці.

Зазначимо, що це лише перші дві фури із 30, які вже незабаром привезуть у Львів багато корисного для медиків. Тож волонтерам буде потрібна допомога і надалі.

«Зараз варта діяти, а не чекати, поки хтось зробить інший. Якщо медикам потрібна допомога, маємо допомогти», — пояснив свій намір долучитися до волонтерів Ігор Зінкевич.

varta1.com.ua: Новини