Авіакомпанія airBaltic має намір швидко відновити польоти з Києва, Одеси та Львова

Єдина вимога – безпека рейсів

фото: ФБ / Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Латвійська національна авіакомпанія airBaltic має намір швидко відновити польоти з Києва, Одеси та Львова, а також у зворотному напрямку. Єдина вимога – безпека рейсів, йдеться у заяві компанії після зустрічі із представниками уряду та керівництвом аеропорту «Бориспіль», інформує «Главком».

Як зазначається, національна латвійська авіакомпанія має намір якнайшвидше «реінтегрувати» українські міста до післявоєнної мережі пасажирських і вантажних авіакомунікацій.

«У фокусі розмови – підтримка українських аеропортів під час вимушеного простою, а також стратегічні плани airBaltic щодо відновлення діяльності на українському ринку після відкриття авіапростору для цивільних польотів», – йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що авіакомпанія airBaltic з 2019 року з аеропортів «Бориспіль» та «Львів» перевезла понад 300 тис. пасажирів. Пресслужба міністерства підкреслила, що саме літак компанії  airBaltic останнім покинув летовище Борисполя у лютому 2022 року, перед закриттям повітряного простору.

«Сподіваємося, що авіакомпанія також однією з перших повернеться на наш ринок, щойно це стане безпечно», – наголосив віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Авіакомпанія airBaltic заснована в 1995 році. Її основним акціонером є держава Латвія, яка володіє 97,97% акцій. airBaltic пропонує сполучення з більш ніж 70 напрямками в Європі, на Близькому Сході, у Північній Африці та на Кавказі. Флот airBaltic складається з 47 літаків Airbus A220-300.

Читайте також: Україна починає переговори з США та ЄС щодо відновлення авіаперевезень.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна працює над відкриттям аеропортів для цивільних літаків, зокрема аеропорту «Бориспіль». Ба більше, у грудні з аеропорту «Бориспіль» з часу повномасштабного вторгнення вилетів перший цивільний літак.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також