Авіакомпанія «Wizz Air» виділила для українців 10 тисяч безкоштовних квитків до Великобританії

Ініціатива триватиме з 14 травня по 15 червня

Фото: Василь Садовий/facebook.com/LvivAirport

Авіакомпанія «Wizz Air» виділила для українських переселенців 10 тисяч безкоштовних квитків до Великої Британії на підтримку британської програми “Дім для України”, повідомляє «Zmina».

Ініціативу також підтримали організації «Choose Love», «The Shapiro Foundation та Ukraine Sponsorship Pathway UK» (USPUK).

Українці зможуть безкоштовно подорожувати до британських міст з сусідніх з Україною країн — Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

У межах британської урядової візової схеми “Дім для України” Сполучене Королівство видало українцям понад 95 тисяч віз, з яких понад 37 тисяч вже прибули до Британії.

Спільна ініціатива триватиме з 14 травня по 15 червня 2022 року. Замовити безкоштовний квиток можна за посиланням.

Під час бронювання потрібно ввести номер свого закордонного паспорта України, а також пред’явити свій український паспорт та необхідні візові/проїзні документи під час реєстрації.

За оцінкою Агентства ООН у справах біженців, станом на 12 травня, з України виїхало понад 6 мільйонів людей, які покинули країну від початку повномасштабного російського вторгнення. 90 % з цього числа — жінки та діти. Найбільша кількість людей вирушила до Польщі.

Агентство повідомило, що потоки українців за кордон значно сповільнилися з максимуму у 3,4 мільйона людей у березні. За його даними, з початку травня країну залишили майже пів мільйона українців.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий