Австрія профінансує відновлення української енергосистеми

Австрії виділить Україні 5 млн євро

Фото: ілюстративне

Міненерго Австрії виділить Україні 5 млн євро для відновлення трансформаторних підстанцій.

Про це повідомив президент Австрії Александр Ван дер Беллен на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським 1 лютого у Києві.

«Наше міністерство передасть 5 млн євро для відновлення трансформаторних підстанцій в Україні», - заявив Ван дер Беллен.

Він також заявив, що Австрія наразі розглядає можливості підтримки української економіки та участі у відновленні країни. За словами австрійського президента, найближчими тижнями в Україну буде направлена нова партія гуманітарної допомоги.

Водночас, відповідаючи на запитання щодо перспектив постачання Австрією в Україну озброєння, Ван дер Беллен зазначив, що підтримає всілякі ідеї для дипломатичного завершення війни, проте «зовсім інше стосується надання зброї».

Зокрема, за його словами, у Конституції Австрії зафіксовано її нейтральний статус. І як наголосив Ван дер Беллен, він не бачить наразі готовності парламенту його змінювати. Крім того, наголосив він, в Австрії десятиліттями економили на бюджеті власних Збройних сил, тому і немає чого постачати.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова