Бабусі вдарили по обличчю: воїн розповів, як на нього напали у храмі УПЦ МП

Військовий перебуває у лікарні

Фото: ілюстративне

Військовий Артур Ананьєв, якого побили в церкві УПЦ МП у Хмельницькому, розповів подробиці того дня. Відео з нападом на нього облетіло мережу, викликавши резонанс. А громада вже за декілька годин ухвалила рішення перейти у ПЦУ.

Артур Ананьє розповів, хто саме його бив у церкві УПЦ МП. Зараз він перебуває у лікарні, проте після одужання зробить усе, аби притягнути до відповідальності причетних.

Ананьєв розповів, що прийшов у церкву один. Він зазначив, що якби був не сам, за нього принаймні хтось би заступився і втрутився у бійку на його захист.

Коли військовий зайшов до храму, спершу десь хвилин 10 – 15 стояв та слухав службу. А потім підійшов ближче до кафедри та голосно запитав у людей, скільки ще людей має загинути, щоб вони перестали ходити до Московського патріархату. За словами Ананьєва, одразу після цього на нього полетіли священники зі стусанами.

Я очікував, що зможу достукатися до свідомості людей. Можливо, комусь ще не настільки промили голову ідеологією «руского миру». Утім ніхто не заступився за мене. Лише одна жінка спитала: «Що ж ви б’єте військового?» Та ще один чоловік підійшов зі словами: «Що ж ви робите? Вділи рясу, а зараз душите людину. Як таке може бути?» А решта просто стояли. Пам’ятаю, що дві бабусі ще підійшли до мене та вдарили по обличчю, коли попи мене притиснули до стіни,"– сказав він.

Ананьєв наголосив, що сам він нікого не штовхав– штовхали всі саме його. І це було дуже неочікувано, що у церкві може таке статися.

«Коли зав’язалася бійка, він сам штовхнув кафедру, з якої впала книга. У мене й досі перед очима священник, що летить на мене. Хапає мене за руки, починає бити ногами. Хотів кинути мене на землю. У цей час я вже не бачив, що відбувалося за кафедрою. Лише чув, що то я кинув Євангеліє. Хоча я не торкався взагалі Євангелія»,– додав він.

Передусім Ананьєв вказав на Ігоря Слободяна. Він відомий у колах Хмельницького як такий собі «православний кримінальний авторитет»

«Я його бачив, коли він з Православним братством приїжджав до церков, аби не дозволити людям переходити до ПЦУ. Насправді в цьому братстві є кримінальні елементи. Можна навіть сказати, що кримінальні авторитети. Також є люди з наркотичною залежністю, є з купою статей та справ за побиття дружин і жінок вдома. Весь цей контингент зібрався в цьому Православному братстві. Вони їздили та не давали життя людям. Оцей Слободян постійно був з ними,»– розповів Ананьєв.

Загалом військового били десь 5 людей. Один з них – це Павло на прізвисько Мойка. За словами Ананьєва, він був у чорній рясі та тиснув йому на живіт і груди. Інших він поки що не буде називати, щоб не завадити слідство.

«Думаю, що всі люди, які мене били, якраз із цього їхнього »силового батальйону« – братства. Цих осіб зараз встановлює слідство. Я не хочу розголошувати всю інформацію, щоб не завадити слідству. Якщо захочуть вручити ще комусь підозру, то ця людина теж може втекти й уникнути покарання,»– заявив військовий.

Нещодавно місцевий депутат заявив, що основний фігурант бійки, священнослужитель Ігор Слободян, після порушення кримінальної справи втік з міста. Тож його можуть оголосити у розшук.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів