Банкір розповів, чого очікувати від курсу валют до кінця місяця

Наступного тижня курс долара на міжбанку впритул підійде до колишнього фіксованого курсу

ФОТО: ілюстративне

В Україні наступного тижня, з 23 жовтня, курс долара очікується на рівні 37,5-38,5 грн. Таким же був прогноз і на поточний тиждень  і в цьому ж коридорі вартість валюти перебуває зараз, тому скуповувати валюту сенсу нема. Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий у коментарі OBOZ.UA.

Експерт зазначив, що наступного тижня курс долара на міжбанку впритул підійде до колишнього фіксованого курсу 36,56 грн – і навіть може опуститися нижче за нього. Відповідно, готівковий ринок буде:

  • підлаштовувати свої цінники під міжбанк;
  • демонструвати відносну стабільність.

«Наступного тижня і до кінця місяця ситуація на валютному ринку буде дзеркальною до тижня попереднього – без особливих курсових змін. Очікується, що курсовий коридор буде в межах 37,5-38,5 грн/долар», – сказав банкір.

Який курс зараз

Вранці 20 жовтня українські банки знизили курс готівкового долара порівняно з попереднім днем, встановивши його на рівні 37,5/38,18 грн. (купівля/продаж). Це на 15 коп. дешевше у купівлі, ніж днем раніше, та на 2 коп. – в продажу.

Читайте також, АЗС переписали ціни на пальне: як змінилася вартість від початку осені

Знизили курс долара й на чорному ринку. Вранці 20 жовтня його встановили на середньому рівні 37,95/38,08 грн (купівля/продаж), що:

  • на 5 коп. дешевше в купівлі, ніж днем раніше;
  • на 7 коп. – в продажу.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також