“Батарея залучалась для знищення тилових підрозділів противника”: як “Гради” випалювали росіян в Кліщіївці

Реактивна система залпового вогню БМ-21 “Град” 80-ї бригади під час активних боїв за Кліщіївку інтенсивно мінусувала російських окупантів. “Гради” щедро нищили російську піхоту, щоб нашим штурмовикам було легше просуватися та закріплятися на звільнених рубежах. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

Артилеристи прикривали штурмовий десант, постійно подавлювали контратаки противника та уразили склад з ворожими боєприпасами, попри те, що “Градом” важко потрапити в одиночну ціль.

Наші “Боги війни” інтенсивно працювали і по тилах противника, щоб той не відчував себе в безпеці та не міг підтягувати резерви. “Завдяки високій дальності й мобільності нашого підрозділу, батарея залучалася для знищення тилових підрозділів противника. Завдяки порушенню шляхів забезпечення передових підрозділів противника, їхні передові підрозділи не могли достатньо успішно стримувати наші штурмові групи.

Під час штурмових дій населеного пункту Кліщіївка всі розрахунки реактивної батареї проявили себе на відмінно. Коли Кліщіївка вже майже була зачищена, то окупанти почали активно контратакувати зі сторони Бахмута. Тоді ми активно працювали по їхніх скупченнях піхоти ще на точці, де вони вивантажувались з техніки - між Бахмутом і Кліщіївкою. Також ми активно працювали по тилах - у районі населених пунктів Весела Долина, Зайцеве і Кодема, де було багато їхніх артилерійських підрозділів.

Неподалік Зайцеве взагалі було величезне скупчення вантажної техніки противника, по якому ми також відпрацьовували”, - проінформував командир реактивної батареї 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Ярослав. Водночас, нашим артилеристам дуже надокучали дрони противника всіх видів. Їх ставало у повітрі все більше…

Нерідко буває, що ворожі безпілотники натрапляють на наші артилерійські установки - і тоді починається контрбатарейна боротьба. У більшості випадків наші артилеристи перемагають та залишаються неушкодженими й боєздатними. Один з таких випадків задоволено описує Роман, навідник БМ-21 “Град”:

“Ми нещодавно працювали у районі Кліщіївки. Нам дали ціль. Ми відпрацювали. А далі побачили, що над нами - російський безпілотник. За 100 метрів від нас “прилетіло”… Ми згорнулись, перемістились і почали відпрацьовувати по них! “Добре попали!” - відреагував командир”.

Артилерія львівських десантників щодня продовжує нещадно випалювати окупантів з нашої землі. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт