Батькам, які відмовляються евакуювати дітей, загрожують штрафи і навіть кримінал, - МВС

Йдеться про евакуацію з прифронтових зон

Міністерство внутрішніх справ наголошує на відповідальності батьків, які свідомо наражають життя своїх дітей на небезпеку, залишаючись з ними в зонах активних бойових дій. Батькам, які відмовляються евакуювати дітей із небезпечних прифронтових районів, може загрожувати адміністративна відповідальність. Про це в інтерв’ю «Укрінформу» заявила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

За її словами, питання евакуації дітей із прифронтових регіонів стало «дуже гострим і болючим» викликом для поліції. Те, що вивозити малечу доводиться під обстрілами, ризикуючи життям поліцейських – це лише частина проблеми. Павліченко зауважила, що зволікання батьків із евакуацією інколи обертається загибеллю дітей.

З огляду на це, працівникам поліції часом доводиться «вживати певних правових заходів» щодо батьків, які не хочуть вивозити дітей із небезпечної зони.

 «Щодо батьків складають адмінматеріали – за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей. У деяких випадках уже настає кримінальна відповідальність – коли йдеться, наприклад, про залишення в небезпеці», – каже Павліченко.

Разом з тим заступниця міністра наголосила, що пріоритетом у цьому питанні все ж таки залишається саме безпека дітей, а не покарання батьків.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також