Батьки В'ячеслава Зінченка повідомили, як просувається справа стосовно вбивства Фаріон

Справа резонансна, а обговорення щодо того, хто наважився на замах і досі не вщухають

18-річного В'ячеслава Зінченка заарештували у Дніпрі 25 липня, зараз він перебуває під вартою. Хлопця звинувачують у вбивстві української мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. Батьки підозрюваного в інтерв'ю 11 каналу розповіли, як просувається справа, погляди хлопця та чому вважають, що він не скоював злочин.

Мати В’ячеслава Олена Зінченко каже, що не вірить, що її син здатний на це. За її словами, хлопець приїхав до Львова, щоб зустрітися з друзями.

 “Він приїхав зустрітися з друзями, погуляти по Львову і все. І приїхав додому і вів далі нормальне, звичайне життя. А це інша справа і треба шукати справжніх вбивців і замовників. І це ніяк не пов'язано з моїм сином. Доказів дійсно немає”, — розповіла жінка.

Батько хлопця Федір Зінченко заявив, що слідство не надало доказів, які начебто поліція знайшла в їхній квартирі, де було вказано, що хлопець “приховував це від батьків заради їхньої безпеки”. 

“Слідство мені не доводило про існування цього листа і тим більше про вміст цього листа. Я був на допиті, і слідчий нічого такого не розповідав. Не показав мені, що він десь листувався з якимись ультраправими рухами. Нема нічого. Цього нема в клопотанні про обрання запобіжного заходу. Тому взагалі з доказовою базою все дуже сумно”, — каже чоловік

За його словами, син мав проукраїнські погляди, цікавився історією Романа Шухевича, Євгена Коновальця, Степана Бандери. Під час судового засідання син сильно нервував, вважає батько.

“Тому я не знаю, чого експерти вирішили, що Славко якийсь спокійний, холоднокровний. Я думаю, це просто замовлення з боку обвинувачення, щоб представити Славка якимось підготовленим, холоднокровним вбивцею”, — сказав Федір Зінченко.

Справа стосовно підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

Поліція виявила на околицях Львова дачний будиночок, яким міг користуватись зловмисник під час підготовки замаху на мовознавицю і громадську діячку Ірину Фаріон. Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова арештував знайдено там речі, які можуть належати вбивці. 

Також донька вбитої Ірини Фаріон, Софія Особа, заявила про намір продовжити справу матері, створивши громадську організацію та благодійний фонд. 

5 серпня, у Львівському апеляційному суді відбувся розгляд скарги про зміну запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві колишньої народної депутатки і мовознавиці Ірини Фаріон. 

Судом залишено під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). 

Під час судового засідання адвокат Ігор Сулима апелював тим, що провина його підзахисного не доведена, оскільки «свідки не розгледіли обличчя нападника». Він також зачитав свідчення очевидців вбивства Ірини Фаріон. Зокрема, сусідки політикині, яка бачила момент розправи. 

Після засідання, батько та мати підозрюваного у суді прокоментували обвинувачення сина.

Крім того, батько Вячеслава Зінченка розповів, як обрав адвоката Ігоря Сулиму.  

Його запитали, як він знайшов і дізнався про адвоката з Івано-Франківська, перебуваючи в лавах армії.

«Знайомі порадили, ну як я можу його ще знайти. Я почав звертатися до знайомого, у Дніпрі адвокат сказав »я не можу їздити у Львів, у мене багато справ«, порадили цю людину» – сказав батько підозрюваного у вбивстві Фаріон.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також