Батько забив 4-х літню доньку на Сумщині

1-6-e1521628934376
1-6-e1521628934376

Дитина відмовилася їсти картоплю з хлібом. 28-річний батько так розлютився, що побив малечу. Коли дівчинці стало зле, її поклали в ліжко, де вона через деякий час захлинулася рвотними масами. Потерпілій вчасно не надали допомогу. Обставини трагедії оприлюднила прес-служба НПУ Сумщини.

Подія сталася вчора, 15 липня, близько 22.00 год. в одному з сіл Білопільського району. Про те, що в родині місцевих мешканців, ще до приїзду швидкої та поліції, померла дитина, повідомили самі медики.

Правоохоронці, що прибули за викликом, виявили на дивані малолітню дівчинку без ознак життя. Увагу поліцейських привернули синці на обличчі дитини. Інспектори розпитали батьків про обставини смерті доньки. Спершу батько загиблої пояснив, що дитині увечері стало погано й він поклав її спати. Коли ж через деякий час підійшов до ліжка – маленька вже була мертва.

«У нас виникли певні підозри щодо щирості показів як матері, так і батька потерпілої. Тож правоохоронці почали ставити питання кожному з підозрюваних, і за годину ті зізналися, що, незадовго до смерті, дитину відлупцювали. Привід шокує", - розповідає Андрій  Анісімов, начальник Білопільського відділу поліції,- били, бо дівчинка відмовилась їсти картоплю з хлібом. Це дуже розлютило батька, і він декілька разів вдарив її по голові, спочатку пластиковою пляшкою з водою, а потім й рукою. Мати також доклалася до фізичного «виховання». Згодом дитину дійсно поклали спати й пішли у справах». Експерти, які оглядали дівчинку, кажуть: померла, бо захлинулась блювотними масами. Вірогідно після екзекуції стан дитини погіршувався, але поруч не було нікого, хто б вчасно надав допомогу. Встановлено, що окрім померлої дитини родина має ще двох нащадків: старшу дівчинку та хлопчика. Свого часу всі діти за рішенням соціальних служб були передані до інтернату, бо умови, в яких вони зростали, визнані як незадовільні. І лише у травні цього року батькам дозволили забрати двох дівчаток на деякий до дому. 
По даному факту в поліції розпочали кримінальне провадження за ст.121 ч.1 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч.3 ст. 135 « Залишення в небезпеці». Голові родини оголошено про підозру і він наразі перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини