Байден розповів, чи вірить, що росія застосує ядерну зброю

Байден не вірить у застосування путіним ядерної зброї

Президент США Джо Байден заявив, що не вірить у застосування володимиром путіним ядерної зброї, але зазначив, що Пентагон розробив план у разі такого сценарію. Про це він повідомив в інтерв’ю каналу «CNN».

Він сказав, що коли лідер однієї з найбільших ядерних держав світу говорить про застосування тактичної ядерної зброї, то це безвідповідально. Байден зазначив, що не думає, що Путін зважиться на такий крок.

«Все, що я хотів сказати, це те, що це може призвести до просто жахливого результату. І не тому, що хтось має намір перетворити це на світову війну або щось таке, а просто після того, як ви застосуєте ядерну зброю, помилки, які можна зробити, прорахунки, хто знає, що станеться», — сказав він.

Байден відмовився розкрити, якою буде відповідь США, якщо путін зважиться на можливе застосування ядерної зброї, але сказав, що Пентагон заздалегідь розробив варіанти дій у разі такого сценарію.

«Це обговорювалося, але я не вдаватимуся в подробиці. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми робитимемо або не робитимемо», — додав Байден. 

Нагадаємо, Україна отримає сучасні засоби ППО.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт