«Baykar» удосконалює свої безпілотники, вони зможуть протистояти дронам-камікадзе

БпЛА планують оснастити новими зенітними ракетами, тривають випробування

Фото: ілюстративне

«Baykar» планує оснастити свої безпілотники ракетами не тільки для ураження дронів, а й літаків.

Турецький виробник бойових дронів «Baykar» сподівається, що скоро зможе протистояти дронам-камікадзе в Україні, таким як іранські, які використовують російські війська.

«Bayraktar TB2» і «Akıncıs» планують оснастити ракетами не тільки для ураження дронів, а й ворожих літаків. Наразі, тривають випробування.

Про це повідомив генеральний директор компанії «Baykar» Халюк Байрактар в інтерв’ю «Deutsche Presse-Agentur», повідомило видання «Daily Sabah».

«Скоро наші «Bayraktar TB2» і «Akıncıs» будуть оснащені ракетами класу «повітря-повітря» не тільки для ураження дронів, а й ворожих літаків... ми проводимо випробування», — розповів він.

На виставці «SAHA Expo», яка відбулася в Стамбулі, «Baykar» підписав контракт із турецьким ракетно-ракетним гігантом «Roketsan» на інтеграцію зенітної ракети «Sungur» для боротьби з безпілотниками.

««Sungur» — перевірений боєприпас, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших БПЛА як ракети «повітря-повітря» змінить ситуацію», — розповів на виставці генеральний директор компанії «Roketsan» Мурат Ікінчі.

Видання зазначає, що інтеграція таких ракет у бойові безпілотники «Akıncı» і «Bayraktar TB2» може призвести до створення концепції недорогого повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як бойові гелікоптери і ворожі безпілотники, включно з безпілотниками-камікадзе, замість використання дорогих ракет «повітря-повітря».

«Нам потрібно бути готовими до вжиття контрзаходів... Ми повністю підтримуємо Україну в захисті її суверенітету», — сказав «Байрактар».

Він додав, що дрони-камікадзе повільні, шумні й рухаються на невеликій висоті, а це робить їх «легкими цілями».

Також він зазначив, що його компанія має намір зміцнювати співпрацю з Києвом, включно із запуском виробничого підприємства в Україні впродовж року. На заводі зокрема планують виробляти і безпілотник з реактивним двигуном «Kızılelma» («Червоне яблуко»), який вже скоро запустять у виробництво.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів