БЕБ повідомило про підозру жителю Львівщини за контрабанду лісоматеріалів до ЄС (ФОТО)

Він експортував необроблену ліщину, хмиз ліщини та декоративний паркан до країн ЄС

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області викрили спробу незаконного вивезення лісоматеріалів за кордон. Про це інформує БЕБ у Львівській області.

Слідством встановлено жителя Львівщини, який експортував необроблену ліщину, хмиз ліщини та декоративний паркан до країн ЄС. Підозрюваний вивозив лісопродукцію на підставі сертифіката про походження лісоматеріалів і виготовлених з них товарів, який отримав за допомогою підроблених документів.

Детективи Бюро задокументували незаконне переміщення лісоматеріалів через митний кордон України з використання товарно-супровідних документів, що містили неправдиві відомості.

Встановлено факт легалізації понад 260 тисяч гривень одержаних незаконним шляхом.

Під час обшуків детективи БЕБ вилучили станки, верстати, чорнову документацію, а також деревину загальним об’ємом понад 25 м3. Наразі чоловікові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-1, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 201-1, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Оперативне супроводження здійснювали співробітники Управління Служби безпеки України у Львівській області. Процесуальне керівництво – прокурори Львівської обласної прокуратури.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі