Безглузда війна Росії проти України загрожує довкіллю та може спровокувати епідемії, — США

Війна не лише призвела до загибелі тисяч українців та переміщення мільйонів людей, а й негативно вплинула на довкілля і продовжує загрожувати здоров’ю та життю

Фото ілюстративне

Вторгнення РФ в Україну створює загрозу для довкілля та епідеміологічної ситуації в країні, заявило посольство США в Україні.

Про це наголошується у повідомленні посольства у «Twitter».

«Безглузда війна Росії проти України не лише призвела до загибелі тисяч українців та переміщення мільйонів людей, а й негативно вплинула на довкілля і продовжує загрожувати здоров’ю та життю всіх, хто залишився в Україні. Уламки, що утворюються під час обстрілів будівель, можуть отруювати повітря, обпалювати шкіру, інші органи. Хімічні речовини, що виділяються з пошкоджених об'єктів та критичної інфраструктури, можуть просочуватися в землю, отруюючи ґрунт та рослини, важливі для харчової галузі України», — йдеться у повідомленні. 

Пошкодження об’єктів водопостачання створюють загрозу для здоров’я та життя людей.

«Пошкодження інфраструктури водопостачання, санітарії та гігієни також створюють широкі загрози для здоров’я, включаючи черевний тиф, холеру, дизентерію та поліомієліт», — зазначили у посольстві.

«Жорстокі напади Росії не лише загрожують життю мирних жителів, а й отруюють повітря, землю та воду України надовго в майбутньому. У День Землі і щодня ми — разом із Україною», — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, ворожі війська рф посеред полів кидають тіла своїх же військових. Велика кількість трупів — це дуже погано, це масова проблема. Вони гниють та завдають величезної шкоди.

При розкладенні все, чим та людина хворіла, виходить назовні, тому торкатися трупів незахищеними руками не можна. Та й сама по собі трупна паличка небезпечна. До того ж, ховати цю величезну кількість тупів теж треба, дотримуючись певних норм. А, як ви сказали, окупанти не дуже цим переймаються.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також