Безхатьки влаштували помешкання: очевидці розповіли про пожежу в підвалі, де загинула жінка

xLO36Emk8CuN1ZCK8K65mPFtpxihABqw7i2nivFN.jpeg
xLO36Emk8CuN1ZCK8K65mPFtpxihABqw7i2nivFN.jpeg

Мешканці багатоповерхівки на вул. Симона Петлюри, 23 у Львові не можуть отямитися від випадку, що трапився 16 січня посеред ночі. У підвалі їхнього будинку, де оселилися безхатьки, виникла пожежа. Вони протягом довгого часу не можуть їх виселити звідти. Здивовані й надзвичайники, адже врятований ними чоловік утік із місця події, пише «Zaxid.Net».

Як зазначалось, через сильне задимлення постраждали троє безпритульних, які там мешкали. Після події в будинку відімкнули електрику. Все через оголені кабелі в підвалі.
Ліквідація пожежі тривала майже пів години. Місцеві мешканці попередили рятувальників, що в підвалі можуть бути люди. Під час гасіння надзвичайники спочатку виявили чоловіка. Його одразу винесли на свіже повітря. Опісля він просто втік.

«Другим виявили чоловіка, який був без свідомості. Йому надали домедичну допомогу. Чоловіка повернули до життя і передали медикам. Третьою виявили жінку без свідомості. Її одразу передали медикам, та вони констатували смерть», — розповів Ігор Курус, фахівець пресслужби ДСНС Львівщини.

Попередньою причиною займання рятувальники називають необережне поводження з вогнем. Зокрема, на місці події виявили багато недопалків і неізольованих кабелів.

«Уночі постукали мені. А я чую, що тут гуде машина і блимає поліція. Та я й вийшов надвір. А тут диму повно. Ну, одного якогось чоловіка винесли з підвалу і відкачали. А другу дівчину не відкачали», — розповідає Іван, мешканець будинку, у якому згорів підвал.

За словами місцевих, безхатьки окупували підвал понад рік тому. Вони вибили двері до всіх комірок й облаштували там собі помешкання з декількох кімнат. Виселити їх звідти не змогли навіть поліцейські. Тому вони досі мешкали там. У підвалі в них були ліжка, крісла та навіть плакати на стінах й інший декор.

«Мешканці, може, і знали, що безхатьки живуть у підвалі. Навіть поліцію кілька разів викликали. Та й вони їм ради не дали. Безпритульні наче приватизували підвал і нічого їм не зробиш», — на завершення каже мешканець будинку Іван.

За його словами, ці ж люди раніше мешкали в підвалі сусідньої багатоповерхівки на вул. Симона Петлюри, 25, а звідти перебралися в будинок, де і сталася пожежа.

varta1.com.ua: Новини